Atilla Midillili Koşusu'nu Edgar kazandı

Atilla Midillili Koşusu'nu Edgar kazandı

1997 yılında kaybettiğimiz Asli Üyemiz merhum Attila Midillili adına düzenlenen yarış (KV-8), 3 Mayıs Cuma akşamı İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda saat 21.00'da gerçekleşti.
 

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının birincilik mücadelesi verdiği ve keyifli bir mücadeleye sahne olan koşu, 1500 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı.

2024 yılı Attila Midillili Koşusu'nu (KV-8); Hakan Kefoğlu'nun sahibi ve yetiştiricisi olduğu, Tarkan Şit tarafından antrene edilen 4 yaşlı doru erkek safkan Edgar (Native Khan - Senator Amidala / Lion Heart) jokeyi Özcan Yıldırım idaresinde kazandı.

5 safkanın katıldığı koşuda ikinciliği, Dagmar elde ederken, Bright Hope üçüncü, Big Gamble dördüncü ve Gold Power isimli safkan da beşinci oldu.

Koşunun galibi Edgar için bitiriş derecesi   1.30.75 olurken, farklar Boyun - 3,5 Boy - 1/2 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Attila Midillili

1933 yılında İstanbul'da doğan Attila Midillili, Ankara Üniversitesi SiyasalBilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Askerlik görevini subay olarak Kore'de yaptı. İş hayatına Unilever Türkiye'de başlayan ve bu kurumda 25 yıl üst düzey görevlerde bulunan Midillili, aynı kurumdan emekli oldu. Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nde (YASED) iki dönem başkanlık ve Büyük Kulüp'te beş dönem ikinci başkanlık yaptı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetim kurullarında da görev alan Midillili, babası Nuri Midillili ve kardeşi Akgün Midillili'nin teşvikiyle atçılığa başladı. Midillili Ekürisi olarak sahibi oldukları Adalı isimli safkan, 1946 yılı G1 Çaldıran Koşusu, 1947 yılı G1 Gazi Koşusu ve aynı yıl G1 Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nu kazandı. 1986 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Çeşitli dönemlerde Yönetim Kurullarında görev alan Midillili, 1990 yılında Muhasip Üye olarak görev yaptı. 1997 yılında aramızdan ayrılan Attila Midillili'yi, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

bjzanhu4ev7ldohIw1slgpiu.jpg

6zbgmqcfsxyguh8n2vlzalwh.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.